Blog

Hoe laat jij je nabestaanden achter?

“Kunnen je partner en jullie kinderen verder leven zonder financiële zorgen als jij komt te overlijden?”

Een situatie waar niemand graag over nadenkt, toch wil ik je vragen dit wel te doen. Waarom? Het leed wordt zo veel groter als je partner komt te overlijden en je financiën niet op orde zijn.

Kun je alle kosten alleen dragen?

Veel mensen denken onterecht dat een overlijdensrisicoverzekering alleen nut heeft voor iemand met een hypotheek. En heb je een hypotheek dan denk je het goed geregeld te hebben, want “ik heb de helft van het hypotheekbedrag verzekerd”. Maar geeft dat voldoende financiële ruimte? Kan jouw partner de hypotheek alleen betalen? Er valt een compleet inkomen weg, valt er een evenredig deel van alle vaste lasten weg? En de huur, wordt die ineens 50% minder als er iemand wegvalt?

Zorg voor duidelijkheid

Feit is dat de overblijvende partner er vaak veel minder goed voor staat dan voorzien was. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je er voor zorgen dat jouw partner en eventuele kind(eren), financieel onbezorgd verder kunnen leven als jij er onverhoopt niet meer bent. Wil je dit op een zorgvuldige manier regelen, dan is het verstandig om samen met een adviseur je financieel situatie in kaart te brengen.

Bepaal samen je wensen, wat betekent voor jullie verzorgd achterlaten?

Een adviseur kan je laten zien wat de exacte financiële gevolgen zijn van een overlijden. Zo weet je waar de tekorten liggen en hoeveel geld je nodig hebt om dit op te vullen. Daarbij ben je vrij in het bepalen van de voorwaarden.

  • Wil je in hetzelfde huis blijven wonen?
  • Wil je op dezelfde voet verder leven? (Vakanties, uitjes, andere luxe uitgaven)
  • Kun je de studie van je kinderen alleen betalen?
  • Wil je een dag minder werken om er voor je kinderen te zijn?

Al deze vraagstukken kun je afdekken met een overlijdensrisicoverzekering. De verzekering is dus niet alleen voor je hypotheek. Maar helpt je veel verder dan dat, het zorgt er voor dat jouw nabestaande door kunnen zonder financiële zorgen. Ook als huurder kan de overlijdensrisicoverzekering uitkomst bieden.

Meer weten?

Wil jij weten hoe je voor een stabiele financiële situatie kunt zorgen, ook na je overlijden? Twijfel je of je alles wel goed geregeld hebt? Aarzel niet en neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Sjoerd Vos.

Over dit bericht

Verschenen

29 december 2020

Categorie

  • Algemeen

Geplaatst door:

Omnis